Spaghetti cu ton

de adasev12 in Spaghete, 19 Aug 2010 | 5807 vizualizari

 

aceasta reteta o stiu de la soacra mea doar ca eu am mai adaugat niste ingrediente...am facut-o mai personala...oricum e excelenta...merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr spaghetti
  • 200 gr ton din conserva maruntit
  • un sfert de ceapa sau o jumatate, depinde de marimea cepei
  • cateva fire de ardei ( daca aveti rosu e mai frumos, da culoare)
  • 2 lg bulion sau pasta de rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • putin busuioc verde tocat
  • patrunjel dupa gust
  • cateva masline fara sambure
  • sare, piper
  • o mana de parmigiano sau ce alta branza doriti, daca doriti,...
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti cu ton:

pastele se fierb in apa cu sare, 10 min

se scurg si se lasa apa rece peste ele, sa nu se lipeasca

intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline, se calesc ceapa, ardeiul si usturoiul impreuna putin , dar sa nu se prajeasca, apoi se adauga foile de dafin, busuiocul taiat marunt si bulionul, se potriveste de sare si se adauga o cana de apa si se lasa 10 min la fiert, ca sa se patrunda cu gustul foilor de dafin si a busuiocului.

cand a scazut apa  se pune conserva de ton si se amesteca bine, se mai lasa 2-3 min apoi se opreste focul.se adauga apoi patrunjelul si maslinele taiate in patru.

se amesteca bine totul apoi se portioneaza in farfurii.

se serveste cu parmigiano deasupra dar se poate inlocui si cu alt fel de branza. eu personal le fac cu parmigiano...aici nu ducem lipsa de asa ceva!!!

parerea mea ca merg foarte  bine cu un pahar de vin alb demisec...

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu ton" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti Bolognse